Загражден и премеждията след това

Емоция до край!



Реших да пусна отделна тема покрай нашите премеждия след почивката ни в село Загражден и да ги разкажа по възможно най-кратък начин. Навярно много от вас са се сблъсквали с подобни неща, но за нас това беше "новост", когато става въпрос за неизправност на автомобил малко по-далеч от родния град.



И така дойде момент да съберем отново багаж. Този път той трябваше да е към посока Пловдив, а така не ни се прибираше на всички. Но нямаше как и тръгнахме надолу с колата. В този момент никой не усещаше какво ще се случи. Както карах по пътя из селата, дойде района на хижа Свобода, където следва малко изкачване. Точно там колата прехълца 2-3 пъти и изгасна. Направих опит да запаля, но без успех, премерих акумулатора, но той си беше в норма (казах си "ей ся си е*а мамата). Опитах да я пусна на свободна и назад да запаля, но пак нямаше ефект. Тогава взех решение да обърна колата с предницата надолу за да се засили от инерцията и веднага да опитам запаля. Да, но волана си е "твърд" и обръщането си е бая мъка на този неравен път. Нямахме избор, "запретнахме" ръкави с жената (и детето) и мъчихме да обърнем посоката. Е, стигнахме до там, че колата ни застана перпендикулярно на пътя и ако мине кола нямаше как да не спре. В далечината видях една кола, която спря до близката отбивка на пътя по нагоре. Позачуди се и обърна към нас. Оказа се цивилен полицай (може би не е бил на работа). Предложи помощта си и заедно с него обърнахме колата. След което започна да се засилва (надолу), скочих вътре в готовност да въртя ключа. Първия опит да запаля не беше успешен, но при втория успях. Обърнах посоката, натоварих помощниците и отново газ напред. Да е жив и здрав този човек, появил се от нищото!

Продължихме безпроблемно пътя си. Всичко изглеждаше наред. Малкия дори заспа в колата. Минахме покрай Наречен, където в отбивките видях спрели коли и една баба да ръкомаха. Бях длъжен да спра (може някой да има моята съдба от по-рано). Оказа се, че една баба искаше да я откараме до Бачково. По принцип избягвам да качвам хора така, но сега качихме баба на стоп. Помоли да я закараме до Бачково, където е искала да запали свещ в манастира за нейно здраве. Синът ѝ с жена му я взели на разходка от Асеновград нагоре. Станало ѝ лошо от пътя, защото била прекарала инсулт наскоро. Поискала да я оставят до манастира, но те отказали да спрат. След скандал я свалили от колата и отпрашили нагоре. Тя получи  две позвънявания. Навярно говореше със сина си на леко висок тон. Отново се караха, не след дълго тя им пожела приятна разходка и не искаше да се връщат за нея. Не знам дали направихме добро или не, действах по инстинкт. Монетата има винаги две страни! Чу се с някакъв свещеник, който я чакаше в Бачково. Оставихме я, отказах ѝ парите, които искаше да ми бутне за услугата като ѝ пожелах всичко най-добро. Така ние си продължихме по пътя.

Минахме Асеновград и наближавахме Пловдив. Влезнах от към околовръстното за кв. Коматево. Точно на кръстовището на бул. Коматевско шосе с бул. Ал. Стамболийски, колата се задави отново и бяхме до там. Опитахме се да я запалим отново с бутане, но нямаше успех. Извикахме си такси и се прибрахме. На следващия ден отидох до колата, въоръжен с нов горивен филтър (имах съмнения за него). Първия опит отново греда, счупи ми се отвертката. Сега бягах до магазина за нова. След това взе, че ми се получи. Видях в какво окаяно състояние беше и имах надежда, че след смяна ще се получи. Отне ми 10 минути да го сменя с новата отвертка. Качих се и завъртях ключа за да запаля. Да ама не, сега пък светна индикацията за маслото. Оказа се, че след цялото форсиране на двигателя съм успял да изгоря и масло. Долях му (имах в багажника) и отново опитах да запаля, но пак безуспешно. Мислих вече вариант за сервиз. Оставих да се поразкара маслото, след което реших за последно да я пробвам дали ще запали и воаля, получи се! Нямаше как да не се зарадвам и да не си я прибера в гаража. От тогава съм минал близо 500км. и за сега нямам проблем (дано е така и занапред).

***Не зарязвайте роднините си с лека ръка и не се отказвайте в опитите си за успех!



Прочетете още:


Отдих в Загражден
Ах, морето 2019
Разходка до Варна
Парк Аязмото „Митрополит Методий Кусев“
Асеновата Крепост
Калофер и чувството за свободата
Ботаническа градина Борика
Енергийно поле в Пловдив

Снимки: Личен архив

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape