Енергийно поле в Пловдив

     Младежкият хълм (най-високото тепе с височина 283 метра) е едно митично и любимо за мен място. Всеки, който го е посетил се е запознал с енергия му. Името на тепето идва от младежките бригади, които изграждат панорамния път до върха. За съжаление, те разрушават малкия параклис, който е бил там. На негово място е изграден басейн, пустееш в днешно време. А преди много години се смята, че точно там на върха е имало Храм на бог Аполон.


     Докато се разхождам по пътеките на тепето, мога да усетя влиянието на природата и мощта на земята под краката ми. То е било любимо място на учителя Петър Дънов. Посещавано е и от духовния водач Далай Лама.

"Това е култово място, когато беше дошъл Далай Лама в Пловдив преди двайсетина години. Беше се изкачил по средата на хълма, близо до пътеката /мястото го знам точно/ в североизточната част. Там в продължение на два часа между храстите се бе усамотил в необичайна поза – сякаш беше изчезнал. Когато излезна робата му сияеше, а той искреше!"
цитат на очевидеца Здравко Митев


     Енергията излъчвана от Младежкия хълм се усеща дори от кучето ми, докато сме на неговата любима полянка. Обича да тича и обикаля в тази част на тепето. Вече пета година не му омръзва дори за миг да е там на всекидневна разходка. Интересно е поведението му когато се качи върху "камъкът закрилник" на полянката. Забелязвам, че стои смирено и покорно пред цялата магия, която я има там.

     За да видя с какво толкова е специален този камък, реших да се облегна и да затворя очи. В този момент целия шум, който още леко се долавяше от улиците изчезна. Пренесох се на място, където не усещах никаква тревога и напрежение. Напрегнатото ежедневие познато в големите градове, тук просто изчезва. То е заменено с една чиста енергия идваща от всички страни. Тя постепенно се промъква по цялото тяло и допринася за усещането, че съм в друго измерение. Времето определено беше спряло. След като отворих очи се чувствах по-лек, усещах как дробовете ми се пълнят с кислород. Всичко наоколо стана по-красиво от преди, чувах как птичките пеят своята вълшебна песен. Когато погледнах часовника, разбрах, че това преживяване не е било миг, а са изминали цели 20 минути.

     Мястото е много подходящо както за семейна разходка, така и за един незабравим романтичен момент. Красивото небе и страхотния залез засилват тази идеалистична картина. Всичко е като художествена творба, но художникът тук е прелестната природа. Тази гледка може да ви остави дълбок спомен ако е споделена с любим човек. Трябва да се научим да живеем за мига, а не така упорито да търсим негативното, защото то винаги може да се намери и да развали всяко едно настроение.

     Младежкият хълм предлага разнообразни забавления и за най-малките. От катерушки и пързалки, до поляна подходяща за импровизиран пикник. Поляната има не малки размери. Това позволява с повече въображение на нея да се измислят вълнуващи игри. Било то игри с топка, федербал, криеница, игра на въже, хвърляне на фризби, пускане на цветното хвърчило в облаците и безброй други занимания. А защо не и една обиколка с детската железница. Тя е заработила на 23.09.1979г., като през 2007г. железницата е изцяло реконструирана и така тя се превръща в истинска атракция както за децата, така и за техните родители, за жителите на града и посетителите му. Насред тази красота сте "задължени" да подарите на своите деца един вълшебен момент там. Да се радвате от дъното на душата си на техните искрени усмивки и весели мигове.
   
     Призовавам, жителите на град Пловдив да пазят и ценят забележителностите си. Те са място за отдих от градския живот, място където може да се усетят несравними емоции. Място, на което можем да почувстваме енергия предавана от векове. Нека просто бъдем по-добри!
                                                                           




Пояснителна страница:





Снимки: peSho, visitplovdiv.com


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape