Истинското "Аз"


В търсене на правилния път!Все повече хора извършват действия, с които може би не разбират как вървят в един коловоз, диктуван от това да се живее "по правилата" и така да крият дори истинското си "Аз".

Повечето от нас избираме да слагаме ежедневните маски за да бъдем "удобни" и добри пред заобикалящите ни. Ако не спазваме тези правила и не сме удобни, ще бъдем отхвърлени от онази част от обществото, която е съсредоточена в това да гради и да се вписва в заобикалящия свят така, че да не пречи на никого. Изправяме се пред опасността да търпим негативи, защото не могат да приемат истинската ни същност. За тях тя е опасна, защото е различна и непозната.

От всичко това следва да се спрем за малко и да пренаредим приоритетите си. Като всеки от нас трябва да се замисли, " 'що за човек е"?

  • Дали това, което виждаме в огледалото е отражение на душата ни или е това, което искаме да видят останалите? 
  • Дали може и без огледало да прозрем как изглеждаме в очите на околните? 
  • Важно ли е да сме идеални в очите на другите, но дълбоко в себе си да се мразим? 
  • Не е ли по-трудно да се правим на някой измислен образ и това да ни натоварва, и тормози?
  • Не е ли по-лесно да сме себе си и да се разкрием пред всички? 
  • Да ни оценят по достойнство и характер, не ни ли прави щастливи и горди със себе си?   

Ако във всеки един въпрос виждаме себе си, трябва да променим мисленето си и да съхраним личността си!
   
Когато човек вярва в себе си и в целите, които следва няма как да остави те да се изпарят. Може само и единствено да "прегърне" съдбата, която за наше добро прави така, че да станем по-силни като ни изправя пред съдбовни решения. Дори понякога да следват и негативни последици, то реално става така за да намерим ползата от всичко случващо се!
 
Необходимо е да живеем тук и сега, а не да гледаме миналото или да "чертаем" бъдещето, защото така ставаме неадекватни в сегашно време. Не сме полезни за най-близките ни.

Трябва да сме в покой с нашето истинско "Аз" за да нямаме противоречие със себе си. И така ще бъдем готови да посрещнем всичко това, което вселената ни изпраща във всеки един миг.

Позитивното мислене е най-силното оръжие и ключ за вратата, която ще ни даде сила, вяра, дух и непрекъсната надежда за постигане на ДОБРОТО!


Снимки: linkedin.com, magicaura.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2021 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape