Свобода за доктор Иван Димитров


     Искам да изразя гражданската си позиция по случая с д-р Иван Димитров. И поредния опит за домова кражба, която щеше да остане отново без никакво последствие за крадеца. Държава, която не пази своя народ, а защитава и насърчава крадците, за мен не може да се определи като нормално функционираща. Тези "горе" в парламента повече се вълнуват от далаверите и броя на своите цигански избиратели. Те не милеят за обикновения българин. Именно това трябва да се промени. И всички ние сме тези, които трябва да се борят за да постигнат тази промяна на всяка цена.



     Днес бях до II РУ и се подписах в подкрепа на д-р Димитров. Към 12:40ч. все още имаше хора и една телевизия, които чакаха желаещите да се подпишат в подкрепа на един смел българин преди всички да се отправят към площад Съединение. Човек защитил себе си от набезите на един престъпник в собствения си имот. За зла участ, но напълно заслужено, крадецът намира своята смърт. Прострелян от лекаря с пистолет, който в днешно време май е задължително да присъства като вещ в едно жилище. Сега д-р Димитров го грози до 20 години затвор, защото се е отбранявал срещу един цигански рецидивист с девет присъди.



     За мен има нещо сбъркано в тази държава. Престъпник, осъждан многократно да се разхожда на свобода. Да влиза в къщата ти въоръжен, но въпреки това да нямаш право на самозащита. Това както и да се погледне не е нормално. Д-р Димитров трябва да служи за пример какво ги чака престъпниците когато навлизат в частен имот, а не да е в затвора. Неговото семейство е преживяло три домови кражби, но без никакъв резултат в намирането на извършителите. За щастие тук неговата съпруга и двете му деца не са били засегнати от неприятната случка и така не са преживяли още един шок.

     Не бива да оставяме нещата така. Трябва да помогнем на един баща да се върне при семейството си. Да е до тях и да прегърне децата си. Отново да отиде на работа и да практикува професията си. Просто отново да бъде човек и да е сред хората, които го обичат.

     Циганите носят в себе си чувство за безнаказаност. Когато обаче зачестят подобни случаи на справедливост или бъдат "тикани" зад решетките за много години, нещата ще се променят. Време е прокуратурата и господата управляващи да започнат работа над тези казуси, а не да говорят празни приказки. Нужни са незабавни промени в действащите закони без "вратички", така че да са защитени правата на хората, да са ясни начините на самозащита и безмилостни последици за хората, които ги нарушат.

Изразът "Моят дом е моята крепост" трябва да бъде актуален и разбран от всички!

Снимка: plovdiv24.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape