Слагам сериозната вратовръзка

“Добре завързаната вратовръзка е първата сериозна стъпка в живота.” - Оскар Уайлд

 Това звучи добре и е лесно изпълнимо. Но какво правят хората днес и каква е ролята на вратовръзката във визията на човек? Тук имам два отговора:
  1. Хора, които се стараят да изглеждат добре и го показват чрез облеклото си.
  2. Хора, които се възползват от облеклото си за да се извлекат дивиденти. 

 Днес често срещани са хората от тип 2! За тях носенето на вратовръзка е важно за да изглеждат сериозно в очите на другите. Все пак по дрехите посрещат, но по акъла изпращат (точно това нещо не трябва да го забравяте във всеки един момент при общуването ви с хората). Тяхната цел е именно да се постигне първата част от израза и да се избегне втората. С добра външна визия и точните заучени фрази, хората от тип 2 се опитват да "изцедят" своята "жертва". Често те се държат уверено и тежко за да може дори сами те да си повярват на думите и така да го предадат пред своята публика.

 Обяснението е кратко. Целта е била подготовката на една измама. Било то за даден продукт, събитие или организация. Идеята им е да повярвате, че те могат да решат проблемите на другите, защото изглеждат сериозни хора боравещи с точните думи. Замислете се колко пъти такива хора са разрешавали ваши проблеми или на хора около вас? Сигурно вашия отговор ще бъде - никога! И да повярвате на някого без да сте запознати с действията му преди това в неговия живот си е меко казано глупаво. А от такава глупост да се предоверяваш на някой винаги се наказва лошо!

 До тук в живота ми съм научил едно. От проблемите ми не се интересува никой случаен индивид и съм свикнал да си ги решавам сам както мога. Единствената помощ, която мога да получа е от приятел доказан с времето както с постъпки, така и с действия. Останалите, които проявяват загриженост към проблемите ми знам, че го правят не за да помогнат, а да си почешат егото или да постигнат някоя лична облага. Често помагат и после чакат удобния момент за да си вземат дължимото с лихвите!

 Моят съвет е да не се предоверявате с лека ръка на добре облечени хора, говорещи сладки приказки. Тази тяхна маска в най-неудобния за вас момент ще падне и ще донесе неприятни последици. Безвъзмездната помощ от хората почти винаги остава скрита от окото, защото добротата и почтеността не е нещо показно!



Прочетете още:


По средата
Просия - бизнес без ДДС
Приятел не е равно на познат!
Лотария - бутафория на килограм

Снимка: pixabay.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape