На къде духа вятърът?

Там, на където отиват мислите ни!


Въздухът се движи от място с по-високо налягане към място с по-ниско налягане. Същото забелязвам, че се случва и при хората. От страх или в знак на слабост мислите при хората следват точно тази логика. Спират да се борят с трудностите в живота и търсят някое спокойно и по-лесно за живеене място. Място, където да се освободят от натрупаното напрежение (в това няма нищо лошо ако е за кратко) и забравят, че точно тези трудности са заложени за тях да ги изживеят. Ако това не се случи се получава една емоционална дупка, която на по-късен етап от живота най-вероятно ще се завърне с по-голяма сила.

Хората бягат от проблемите си, а не ги решават. Напускат работното си място, защото някой им се подиграва или не са били оценени за труда си. Без дори да опитат да се докажат или без да са "затворили" устата на своите дразнители. По-лесно според тях е да напуснат работа и да търсят ново място, където ги чака същото развитие. Ако изберат да решат конфликтите си на работата дори с опасността от уволнение, то със сигурност ще спрат повторението на едно и също компрометиране. Защото тази емоция е вече изживяна, те е заложена просто на дадения човек и той няма как да избяга от нея.

Това заобикаляне (бягане) се вижда и в отношенията между хората. Дали между приятели или двама души с интимни отношения помежду си е без особено значение. Едните са псевдо приятели, а другите си играят на "котка и мишка". Крайния резултат не е приятен за никой, а най-лошото е, че така "изиграни" картите довеждат до разрушено приятелство и нещастна любов! Бил съм свидетел и дори съм ги изпитал двата варианта. Затова смея и да изразя мнението си по тази тема.

Заради изкуствено държание между двама души или общуването в социалните мрежи само когато някой има дивидент от това, бяха достатъчен повод да сложа край на не малко приятелства (ако мога изобщо да ги нарека приятели, по-скоро са познати). А в интимен план примерите може да си ги набавите и сами (просто се замислете). Ще ви дам един пример: дори най-незначителните работи като премълчаването от това, че се дразните на мъжа си за това, че му правите закуска и му гладите дрехите сутрин преди да отиде на работа, тъй като той след това едни чинии не искал да измие. Еми така сте си го научили драги жени! Той няма вина, че сте се бутали да му ставате майка, а не жена! Има още ред други битовизми, които развалят семействата. Защото така започвате да таите гняв в себе си и започвате да търсите щастието си на друго място, вместо да дадете шанс на партньора си (тук става дума и от двете страни, защото калпави мъже има не по-малко).

Моят съвет е, опитайте се  да обърнете посоката на вятъра и да се изправите срещу проблемите. В никой случай не допускайте неглижиране!


Прочетете още:


По средата
Истинското "Аз"
Слагам сериозната вратовръзка
Безчувствието, което ни разболява
Защо е толкова шумно, когато пазим тишина?


Снимка: pixabay.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape