Лотария - бутафория на килограм

  Печалба за всички! 


Най-вече за възрастните хора по забутани села из България. Жалко обаче, че единствената печалба за тях е незначителна сума пари дадена на ръка. Така те успешно в повечето случай изиграват "главната си роля" в големите постановки наречени:

Продажбата на лотарийни игри, според българските закони се извършва на точно определени и обособени места. Добре формулирано, но нарушавано от богатите чичковци, даващи надежда и мечти на народа...

Абсолютно забранено е продаването на талони и залагането на лотарийни игри да се извършва в търговски обекти!

Досещате се, че тук има нарушение на тези закони. Затова те се промениха след идването на ГЕРБ на власт през 2012г. по удобен начин, така че да се заобикалят. През следващата 2013г. по времето на кабинета "Орешарски", ДПС предлага еднакъв режим на облагане на онлайн и офлайн хазартните игри. Това е в полза на Божков, защото до този момент той не е навлязъл активно в онлайн хазарта. И по време на второто четене на закона става удобния обрат. След спор в парламента се внася предложение за различно облагане между онлайн и офлайн хазарта. Именно от това офлайн облагане се възползва и Божков с така удобно оставената "вратичка" в закона.

Така никоя държавна институция не се самосезира, а си "спи зимен сън". Просто далаверите си ги въртят на високо ниво, а заблуденият народ продължава да ги спонсорира като си играе играта. Но явно не иска да допусне логичния вариант, че играта си играе с хората. Тя използва слабите страни на човек като бедността и мечтите за по-добър живот чрез бърза печалба срещу малко пари.
   
След "Национална лотария" се появи "Лотария България", която трябва да й е конкурент, макар  зад двете да стои Васил Божков и "Ко". А за капак печеливши се появиха и в закъсалото държавно "Тото", което удобно пропусна бумът на хазартния разцвет и така даде път на частния сектор. При Тотото, хора играели с едни и същи числа 30 години се хвалят, че са спечелили 15 000лв. Дори и дете в пети клас може да сметне в случая (ако е реален) кой печели.

Измислят се и все нови билети, които да играят допълнително за мотиватор на заслепения човек. Билети пълни с милиони, почивки, коли, къщи и какви ли не още благинки. Обаче от "финансовият благодетел" на цял един народ премълчава, че дори да пуснат пари от тези златни билети на хората, те ги изплащат поетапно след като бъдат обложени от НАП със съответния данък. Така лотариите дават едни смешни пари на фона от милионите по рекламите, които обещават.

Замислете се хора, колко ваши близки и роднини са спечелили по-голяма печалба от 50-100лв.? Или всеки си мисли, че с 2-3лв. няма да обеднее. Събирайте си празните билети и в края на годината "теглете" една черта на разходите. След като сте разбрали с колко сте подпомогнали богаташите в сянка, може да ви заболи глава или да изпаднете в ужас. А дали не е имало по-добро място, в което да си вложите парите, вместо да вярвате на сладките приказки на Захари Бахаров и някоя друга фльорца, ставаща само да се усмихва умно пред екран?

Схемата ще върви докато има заблудени хора, които да "търкат" билетчета. В България за съжаление си остава правилото богатите да печелят от бедните. И това се приема за нормално.

Ето затова лотарията в България си е бутафория на килограм!



Пояснителна страница: https://www.capital.bg/
Снимка: cherryhillsun.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape