Коледа - празник в ужаса

Ужас, Коледа идва! 


Още от Ноември ни подготвят за масовата атака. Тази атака се засилва с всеки зачеркнат ден от календара. С всяко пазаруване от близкия хипермаркет се сдобиваме с излишни придобивки и калорични бомби. "Брането" на вносни сладки за по 7-8лв. кутията става задължителен спорт за разлика от купуване на един хляб. А ако пазаруването става с приятната компания на децата, нещата стават опасни. Защото по Коледа всичко е позволено, било то и забранено преди това. Независимо, че нещата могат да завършат с промивка на стомах.
Много хора стават горди притежатели на бързи кредити. Така ще почувстват коледната магия от блъсканицата при пазаруването, преяждането след като са накупили хранителен запас за цял един бежански лагер в период от една година, да имат пари и за една незабравима почивка в гръцки хотел пълен с байганьовци. 

Проблемът идва от там, че живеем във времена на показност и материализъм, от което следва, че сме задължени да изживеем една весела Коледа в целия й блясък
 
Наличието и на друг навик като гледане на телевизия допринася за още по-баналната коледна атмосфера. На който и канал да се спреш от всичките над 100, то задължително ще попаднеш на поне 10 класически коледни "бози". Целта е да ти внушат как по Коледа стават чудеса дори и от най-безнадеждния сюжет. А рекламите не ми се коментират, защото идеята е същата, но с вкарано продуктово позициониране. 

Така ми се иска цялата тази кичозност да я няма. И просто да отбелязваме Рождество Христово. Да се събираме с любимите хора и да живеем в хармония. 


Снимка: webcafe.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape