Хейт по нашенски


Здравейте читатели!



  Искам тук да изброя няколко често срещани от мен явления в при нас българите в частност по-младите (взимащи пример от родителите си). Прави ми впечатление, че обичаме много да си хейтваме или иначе казано обичаме да мразим. Може би в някои неща ще се повторя с предна моя статия, но няма как да не се допълня с още няколко реда.




Гледам как гъзарчетата си ги "мерят" само на приказки


  • Кой каква кола щял да кара, колко коне ще е и какъв як тунинг ще и направи. Иначе тихичко и кротко в къщи взимат ключовете на баща си за едно кръгче с голф 2-ката.
  • Снимат се с бутилки от 30 годишно уиски, но реално носят из студентски град двулитровите пластмасови бутилки с домашна ракия и пият компот от сливи.
  • Искат милионерчета да стават, но ги мързи да работят, защото никоя компания не им признава уменията придобити с пет годишни купони в дискотеките без капка практически стаж и покритие, но пък и пари не плащали достатъчно.
  • Затова след завършването си се връщат при мама и тате и започват да търкат билетчета до откат с надеждата да се видят по телевизията в някое едноминутно, манипулирано клипче за мечтаната си по-рано печалба.
  • Излиза по срещи с единствения си костюм (най-вероятно от абитуриентския бал), но в къщи си стои с "официалния анцуг", докато "нарежда" всички и всичко във фейса.
  • И там се "сипват" думи на шльоковица като: "smart za ciganite", "balgaria nad vsi4ko". Ако някой влезе в спор с него си го получава веднага: "bokluk, rqzan i ti si kato tqh". Общо взето все приказки на млад човек с големи амбиции и светло бъдеще. Успелите българи за него са "kavali", красивите и преуспели жени са "basi groznata, kak to4no neq izbraha, s koe svinq e spala ta mar6a".
  • А в същото време стои пред монитора и си пуска аматьорско порно за да освободи напрежението като поизцапа гащите.

След като приключи с дневния си хейт отива да изпуши в банята една цигара тайно с пуснат  вентилатор. Разбира се после една дъвка задължително в устата и отива да пита майка си какво ще се яде.


Искаше ми се, но не мога да подмина женския хейт


  • Подлъгана от собствените си мечти, че ще срещнат любовта на живота си, който непременно ще е богат, с голям апартамент и скъпи коли. Както и живот пълен с околосветски пътешествия и бурен сексуален живот. Но с напредването на годините разбира, че реалния живот не е точно такъв. Най-често такива принцеси попадат на бай ганьовци, които блъскат по масата, докато чакат ракията и салатата от тях. Сгушени най-много в някоя панелка и сексуален живот траещ "минута е много". А околосветските пътешествия реално са "почивка" на морето в някое комунистическо бунгало или къмпинг градина.
  • Така стекли се обстоятелствата при жените са достатъчни за сформирането на един хейтърски начин на живот. Живот изпълнен със смисъл колкото да "нахраниш" някой друг и така да го поставиш под твоето дередже. Не губят време, бързо правят гимнастика на пръстите, изпукват всяко кокалче, отпиват от горчивото си кафе и почват да осоляват всички във фейсбук. "Прелиства" женските профили и вижда, че повечето ѝ приятелки пускат снимки на прическите си, на маникюрите си, на новите си дрехи или в кое заведение са били (неща тайно мечтани от нея). Започва да прави едни заклинания, да сипва обиди какви леки жени били, коя с кой спал само заради парите му и къде са я били закарали същите тези "тъпкачи". Но и не пропуска да покаже, че е забелязала снимките с кратки, лигави коментари от сорта на "kva slatka dvoika ste", "mnogo krasiva pri4eska ima6 skapa", "tezi drehi ti stoqt 4ydesno".
  • След като е приключила с "прегледа на печата", хейтърката явно не напълно задоволена от изсипата злоба решава, че трябва да продължи с обидите във форума на bgmama. Ето там ще ги довърши ако някоя не е съгласна с тезите ѝ. Там тя знае и е компетентна във всичко, що се докосне. От отглеждането на деца до книгите, които има смисъл да се четат. Наясно е, че ваксините ще унищожат децата и те са разработка на военните, "vaksinite nosqt smart na decata ni". А автори като Паулу Коелю, Емил Конрад се четат само от "tapite manekenki" и от "pap4ivite pubertet4eta".

Нека да спра до тук, че заприличах на описаните от мен хейтърчета!



Прочетете още:


FACEBOOK
Selfie (Селфи)
Форумни герои
О, ужас - опашка!
Какъв е българският манталитет?


Снимка: pixabay.com

10 коментара:

  1. Отговори
    1. Така е, има още няколко и очаквам да си сверим мислите. ;)

      Изтриване
    2. Вярно е, например хейт по неграмотни.

      Изтриване
    3. Който пак го има по нашенски. :)

      Изтриване
  2. Според мен доста си личи кога някой лее омраза, примерно защото е станал с четирибуквието нагоре... В градивната критика може да се намери някакъв смисъл, да се извлече полза, обратна връзка и т.н., когато се чете, докато написаното от средностатистическите хейтъри издава интелект под необходимия минимум и е безполезно от всяка една гл.т... А материалът е уловил много добре основните теми, които вълнуват хейтърите... + 1 от мен.

    ОтговорИзтриване
  3. По повод на предния материал, където пишете, че имало обезверяване на народа, да станел послушен с натрапване на идеи как от България нищо не зависело... Връщам се в детството си. Примерът пред мен беше Георги Иванов. Инженер, пилот, с научно звание във физическите науки. Български космонавт. С множество награди и ордени. От там и интересът ми към физика и астрофизика, математика, изобщо наука. За мен Георги Иванов беше един своеобразен символ на напредъка на България, който впрочем се потвърждава и от икономическите показатели за онзи период от чуждестранна статистика.

    Като дете мечтаех да стана учен, за да стана космонавт. Удаваше ми се науката. Все още ми се удава. Само мечтата е мъртва. Дълбоко погребана съвсем не само заради мое заболяване. Мъртва мечта, каквито са думите на Ванга, казани в момент, когато България е влизала в списъка на РАЗВИТИТЕ държави. Топ 20. Защото сега не ми се коментира къде сме, освен с погребална нотка.

    След Георги Иванов... Мисля, че с тези темпове на разпад на демократична България, няма да доживея да видя следващ български космонавт. България няма да изпрати отново такъв в космоса за много дълго време напред. Не само това, но България в момента гони учените си, разбива науката и образованието. Разбива здравеопазването. Икономиката не ми се коментира на какво дередже е. Унищожението е в напреднала фаза.

    За сметка на това си имаме хейтъри и други чуждестранни думички. За радост на англоговорящите. Дори българският език се задушава от чуждици в твърде голям процент (те чуждиците са неизбежна съставна на всеки един език, но не бива да са преобладаващата част от него). Не, че няма български думи, които да имат значението на чуждите... Има ги, но... Не звучи cool, да му се не види... Пък и е срамота да не се покаже човек как е наясно с модерния ингилизки в най-неподходяща форма на употреба без реална необходимост от фукането... Чак понякога се питам кога българите ще престанат да знаят и употребяват български... Но това е друга тема...

    Мисълта ми е, че манталитетът на разпад е дошъл от по-ново и съвсем криво-разбрано демократично време. Без идеали. Без морал. Със силиконки. Е-та в храната. Далаверки. Упадъчност.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Във времена на комунизъм, когато е избита не малка част от интелигенцията в България пак са се намирали борбени и умни хора, макар целта да е била за едни послушни работливи роби.

      А сега в мирно време и криворазбрана демокрация се пълним с деца-дебили. Малко качествени хора остават тук, а другите се спасяват в чужбина. Гадно, но факт. Умело ни затриват чрез всякакви модерни глезотиики. Имаме си смартфони, телевизори, интернет, маркови дрехи, дискотеки, алкохол, дрога и т.н. А кредити се дават зад всеки ъгъл и така заблудата е пълна!

      Много Ви благодаря за оставеното мнение. То описва много точно ситуацията в страната!

      Изтриване
  4. Благодаря за отговора.

    Георги Иванов е роден през 1940г. Може да се каже, че достиженията му са по времето именно на комунизма.

    Според Доклад на Програмата за развитие на ООН, 1990 г., България е на 27 място по развитие от около 190 държави. В момента, пак според ООН, сме назаднали до 51 място. И каквото и да говори стъкмистиката в България, усещането е, че продължаваме да назадваме.

    Критериите, на база на които се прави въпросната оценка от ООН, са около 13, сред тях и сигурност, продължителност на живота, здравеопазване, социално-икономическа стабилност и т.н.

    Тази външна и независима от родната стъкмистика слаба оценка за България за времето след 1990г., ме кара поставям от своя страна и аз слаба оценка на всички правителства от т.нар. демократичен период, управлявали България. И да подлагам на сериозни съмнения твърденията за лошия период от преди това- все пак къде е 27 място на развитие през 1990г., която си беше кошмарна, а къде е 51 място на развитие през 2018г., дето вече всички са претръпнали към влошилия се кошмар и не им прави впечатление.

    Но темата е друга, така че спирам до тук. Извинявам се за отклонението.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Георги Иванов е легенда няма спор, но Режимът по негово време е чума за обществото.

      Изтриване


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape