Гараж Бижу

Гараж

Преобразяването на един гараж

Всичко започна с години закъснение след като беше ясно, че се налага спешно да се ремонтира поне покрива на така наречения тогава гараж. Дядо ми с години си отглежда лозе. Преди имаше достатъчно както за ядене, така и за вино или ракия. Ама то това лозе се простираше къде ли не. Беше "кацнало" и върху гаража. Лошо няма, но с времето изградената основа да поддържа асмата се беше врязала през покрива (изграден с дървен материал). Това в съчетание с метеорологичните условия доведе до пропадане и направо опасно както за нас така и за колата. 

Не ми се щеше да отделям и за това нещо много пари, но се налагаше. На първо време бутнахме всичко що се води покрив. За тези действия и за последващите се обърнахме за помощ към Тъст ми (майстор по ремонти). След това отново той сметна колко дървен материал ще бъде нужен и заедно с жена ми го поръчаха. Побързахме да излеем бетонен пояс като вариант за захващане на гредите. Тук бе момента и на нашата лятна почивка така, че имаше време да си съхне. 

И така, почивката мина неусетно като ден четвъртък си бяхме живи и здрави вкъщи. В петък рано сутрин с майстора започнахме хамалогията. Нареждане по конец (на моменти нивото бягаше ама карай, да сме живи и здрави) дъски и тяхното захващане (поясът беше перфектен). Лошото отново беше, че жегата буквално можеше да убие човек. Градусите удряха 40. Три дни работихме от сутрин до към 12:00 часа. Продължавахме късния следобед до мръкване. С големи мъки стигнахме до там да са положени гредите и ламперията. Следваше да се връщам на работа от отпуск. Така работата леко забуксува като успяхме да качим горе керемидите, но в събота и неделя работихме ударно. Естествено не можеше и да няма някоя друга грешка при реденето, но успяхме да сложим финал за щастие в късните часове на неделя. 

Да бъде цветно! 

Покривът беше готов ама ние не. Имаше един майстор, който работеше в съседната кооперация. Той взе, че се пошегува да шпакловал стената, а аз да взема да го изненадам като му купя материали за това. Така като на бъзик и почерпки с бира стената стана много добре на фона на кривия ни гараж. Лошото е, че не върви да и сложа една боя и да ходя да си лягам. Осъзнах, че сме сътворили идеалното "платно" за уличните драскачи. 

А от тук ми блесна една идея, ако са драскачи, то поне аз да "водя хорото". Ще се прави пейзаж по моя идея на стената! За тази цел реших да си пробвам късмета като отправя въпрос в една регионална група във ФБ. Естествено след отправения пост последваха подигравки, но получих и 2-3 сериозни лични съобщения. От тях заложих на "младото" с мисълта, че ще успее да вдъхне живот в моята идея. Условията бяха аз да му платя материалите и ако мога да го изчакам близо месец. Съгласих се и като стана време се видяхме и набързо набавихме бои, спрей, четки валяци, разредител и добро настроение. 

Признавам си, пичът беше адски бърз, но това не беше за сметка на качеството. За тази крива стена мисля, че се справи идеално. Той излезе много точен и отговорен. Длъжен съм и тук да му благодаря!

Снимка: Личен архив

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape