Битката между Слави и Николаос

Шоуто ми е много по-добро от шоуто ти!


Очаквано bTV реализира ново шоу с цел да си върне вечерната зрителска аудитория. След оттеглянето на Слави Трифонов остана една дупка в ефирната програма и това нещо е разбираемо. Той стоеше там близо 20 години и водеше всяка делнична вечер. От bTV заложиха на "Комиците", но естественото се случи. Рейтингът на телевизията стремглаво тръгна надолу. Още повече навярно това се е случило, когато Слави си купи една кабелна телевизия и спретна ново шоу, заедно с още няколко предавания. А какво са чакали bTV близо три месеца след като са си разчели статистиките ли? Отговорът е прост и прозаичен: нова година, нов бюджет.


За "Вечерното шоу на Слави Трифонов" какво може да се каже? Студиото му е с почти същата концепция. Осветлението беше една идея по-слабо, но сега нещата се наредиха (или така ми се струва от HD канала). Самия Слави ми се вижда малко по-спокоен от преди. Предаването му като съдържание не се е променило кой знае колко. А рубриките като вечерта на актьорите или на северозапада са си получили отделно време за изява като самостоятелни предавания. Иван Кулеков и той си е заслужил предаване, абе за всеки по нещо! Дори сценаристите си имат време да си дрънкат глупости. Като изключа крадения хумор, който не знам дали е умишлено заложен (все пак социалните мрежи са си достатъчно влезли в живота ни), често има и интересни моменти. Странното ми е ако никой не зачита кабеларката на Слави, защо толкова му обръщат внимание. А той самия с един лек трик (като покани Димитър Рачков) заби звучен шамар на конкуренцията.


Ето как отвърнаха bTV погледнато през моите очи


Язък му за бюджета и рекламата за това предаване. Близо 80 професионалисти - сценаристи, редактори, продуценти, специалисти по проучвания, оператори, стилисти са впрегнати да гонят рейтинг. Въпреки това се видя, че новото шоу е бледо копие на Слави. Самия младеж си има качества, талант да го наречем, но bTV имат не леката задача да не го забият в земята с това си копиране и стремеж да засенчат Трифонов. Леко дразнещо присъствие от постоянното повтаряне на името си и пляскането на ръце все едно гони муха из студиото. Сложили в студиото бенд за фон ама и те не знаят точната си роля там. И една певица отпред облечена като чалгаджийка в дискотека. Направо ми беше като лепната евтина корица на мъжко списание. Натрапчиви светлини и още по-натрапчива превъзбуда от страна на публиката. Много аплауз, много нещо...

Единственото по-интересно в новото предаване беше гостуващия Юлиан Вергов. Хрумката той да е гост не беше лоша. Разказа някои негови лични преживявания, върнаха ни назад до сериала "Тя и Той", показа дъщеря си като така в един момент дори водещия остана в сянка. В каквато сянка беше и Славена Вътова. Определено на горката не ѝ се получи. Може би за да оцелее това предаване ще трябва да се заложи на нещо познато - интересни гости! Не му предричам бляскаво бъдеще на този проект, но дано греша.

Нужна си е конкуренция за да се "роди" един по-различен и качествен продукт! Определено предавания не липсват, но трябва да се помисли и над тяхното разнообразие. В днешно време телевизията е в интернет. Ако на хората им доскучае съдържанието по телевизията, те бързо се преориентират към телефоните. Там те са свободни да гледат точно това, което им харесва.


Прочетете още:


Господарите
Забраненото шоу на Рачков
Една епоха свършва

Снимки: pik.bg

2 коментара:

  1. Мислех да напиша и моето мнение вчера, но реших да изгледам още едно предаване на новото шоу, пък тогава да реша. Изгледах и второто предаване и напълно споделям това, че е нужна конкуренция, за да се "роди" един по-различен и качествен продукт. За съжаление аз не виждам да има каквато и да е конкуренция. Не виждам с какво могат да засенчат и "бият" Слави. С актьорския си състав? Който нямат? С бенда? Който изглежда, че е събран в последния момент? С певицата? Тя пя ли въобще? А изглежда и сценаристите не ги бива кой знае колко. Не бляскаво бъдеще, изобщо бъдещето на този проект е под въпрос. Но ще му хвърлям по едно око от време на време.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чак ми е напрягащо с тази постоянна превъзбуда. Един телевизионен сезон ще изкара, но ако не го променят за втория вече се съмнявам. Ще търсим алтернатива в телефоните и това е...

      Изтриване


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape