Забраненото шоу на Рачков

Едно истинско нешоу!


През изминалия уикенд имах удоволствието да посетя това "нешоу" заедно с жена ми с помощта на една моя дългогодишна приятелка, която успя да ми намери билети. Благодаря Веси! Сам не успях да се справя със закупуването на билети на предни представления и затова се наложи да ползвам жокер "обади се на приятел". ☺

Хубаво е, когато съдбата ти напомни, че още съществуват качествени хора, които не гонят само лични интереси и дивиденти, а подхождат чисто приятелски!




Събота сутринта станах с очакване на вечерното шоу. Въпреки, че бях повален от много гаден вирус и имах една ужасяваща болка в главата. Всякакъв вид хапчета бяха безсилни да спрат тази нестихваща болка. Но си казах "ако се мре, на сцената ще е", пари съм давал все пак! Нагълтах се с разни прахчета и антибиотик за да се държа изправен и закарахме малкия на гости при баба си за да си почине и той от нас хайвана.


Когато погледнах телефона си, часът беше 16:20. Казах си "ей то не остана" и няколко часа след това, погледнах отново към телефона, 'що да видя, то било 16:30... Да, минутите станаха часове! "Сготвих си" поредното прахче, че главата ми се люлееше като неориентирано махало. Пихме по едно кафе ей така за спорта и след още 5-6 часа вече бе станало 18:00ч. Решихме да похапнем навън близко до представлението, което е с начален час 20:00ч. Дотътрихме се до кварталната пицария и си зачакахме поръчката. Поръчах си също и един натурален сок "Malee 0,33л." с вкус на гуава за "скромната" сума от 2,40 лева. Сокът наистина си беше "малее, аз верно имам температура за да си позволя това обирджийство". Имаше вкус на дъвка ама от ония евтините от по 5 стотинки, които имат вкус първите секунди и после най-рационалното решение е да ги изплюе човек...

Малко преди 20:00ч. ние стояхме пред входа на летния театър и чакахме да ни пуснат. През оградата от време на време се показваше Джуди Халваджиян, говореше по телефона и раздаваше може би "ВИП" билети на определени гости. Аз успях да разпозная само две от момичетата на тийн групата 4Magic. Комарите и те бяха много радостни. Гладни не останаха, защото кръвчица за тях имаше не малко на Бунарджика!

Изведнъж вратите се отвориха и съвсем по български започнахме да се блъскаме все едно си нямаме билети със запазени места. Нищо, какво да ни правиш овце сме си! Стигнахме до местата и зачакахме началото на представлението. Опитвах се да не мисля за пушека, който идваше от всички посоки направо в моето лице и за това как един зад нас се беше яката "наковал" и миризмата на евтин алкохол се носеше в радиус около пет реда.


Време е за шоу!




Щях да забравя да оставя коментар за самото шоуто на Рачков. То продължи близо три часа. Три часа с почти неспирен смях. Колега на сцената днес му беше Румен Угрински, а гост Милко Калайджиев. За озвучаването се грижеше "MISS PARTY"- Мария Панева, която показа добри умения зад пулта. Димитър Рачков така "прелиташе" от роля в роля, че се чудих кога успява да диша тоя човек. То не бяха подскачания, танци... Направи една хумористична разбивка на предавания като: "На кафе", "Стани Богат", "Семейни войни" и други. Не подмина и сутрешните блокове като започна с тях даже. Не "пожали" както турските, така и индийските сериали (впрочем и аз се чудя с какъв акъл се гледат, но това е друга тема). Видя се, че не пести енергия и по всякакъв начин гледа да забавлява своите зрители (публика). Аз и жена ми определено успяхме да се забавляваме и да отпуснем малко след края на работната седмица. Седмицата беше съчетана и с едно вирусче за цвят ама то така "по-забавно"...Не съжаляваме за времето и парите, които вложихме за да изгледаме Забраненото шоу на Рачков!

За Димитър Рачков мога да пиша само от нещата, които съм видя и усетил чрез излъчването му. В "мрежата" се начетох на най-различни интерпретации на жизнения му път. Чудя се толкова ли им е подреден живота на хората, че искат да подредят и на околните. А да плюем хора, които се опитват да ни развеселяват е още по-тъжно. Така де, кой са те, че да искат да ни оправят настроението?! Често не мога да разбера по-голямата част от мисленето на българите. Затова и рядко вече се опитвам да го правя.

Димитър Рачков е човек, който има огромна енергия и се раздава на сцената, пред публиката. Едни пишат, че бил злобен, а други обратното. Сравняват го и с някакъв ранен период на Слави Трифонов. Ясно е, че истината е някъде там. Представете си какво напрежение има в това да забавляваш постоянно хората. Как и той е човек, но каквото и да му е на душата, то той трябва да изглежда весел и да забавлява околните. Често комедийните актьори се оказват едни тъжни души. Много от тях изпадат в депресия, а някои стигат и до самоубийство. Клоун или не, накрая направи отлично послание отправено към хората. Така показа, че е човек като нас и дано не изгуби идентичността си!

Снимки: 24chasa.bg, peSho

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape