Истанбулска конвенция

      От няколко дни навсякъде се говори за тази конвенция, с която ми надуха главата. Дали по радиото или телевизора, то не се спира с бълването на какви ли не глупости. Цитира се някакъв "джендър", който е криво показан на обществото за да доведе до объркване и настройване против Истанбулска конвенция. Колко малко му трябва на българина за да бъде разделен на две. 
     Църквата за пореден път да показва, че вече не бива да се приема като божий храм, а като отделен  независим орган, който си следва собствена логика и интереси:



     Политиците и те се правят на "ударени с мокър парцал", защото не са измислили още схемата си за кражба на пари. Ролята за подривна дейност е дадена на "Обединени Патриоти". Те твърдо заявяват, че ще гласуват против Истанбулската конвенция, тъй като държавата не била готова за такава стъпка.
     Само не ми е ясно за какво точно не е готова. Може би с имитирането на работа, те трябва да предприемат промени във вътрешното законодателство, например в Семейния кодекс. Или господата политици не са готови да се запознаят с документ събран в 32 страници? Ето и към какво е насочена тази мистериозна и неудобна конвенция:


     За мен се крие нещо друго зад това упорство да не се приеме този документ. Голяма част от населението е приело с годините, че жените са слугите в една къща, а децата са техните чираци. Мъжът има задължение единствено да носи пари. Като това им дава право да се държат господарски в къщи и да изискват каквото им щукне. Едно от нещата, които ще промени Истанбулска конвенция е именно това. Там се засягат и теми, които няма как да се избегнат в днешно време като хомосексуалността и прочие. Не виждам нищо лошо децата да се запознаят с различните типове хора, а не да ги избягват някой ден по улиците все едно са прокажени.
     Естествено има и хора, които не обичат каквито и да е промени. То за това сме и на този хал де... За тях най-добре всичко да си остане каквото си е било и ако може никой да не ги закача, защото те така си живеят добре. Мантрата на техния живот е сивото ежедневие.

     Истанбулската конвенция ни дава възможност за пръв път глобално да се борим срещу насилието над жените и децата. Като се изградят и адекватните закони, които ще са под международен мониторинг.




 Пояснителни страници: https://clubz.bg, https://trafficnews.bg
Снимка: dariknews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape