Барове, барове

Барове

Нощни птици в едно гнездо 

Това е тема, която трудно може да бъде описана стегнато и сбито. Понятията бар, дискотека, клуб са придобили един негативен привкус. Лично аз не мога да си обясня как нормален човек може да разпусне на място пълно с хора като не малка част са наркомани, пияници, леки жени и такива отишли с една единствена цел, която е да си сътворят поредния въргал под звуците на някоя мазна чалга! 

Ако до преди демокрацията право на нощен живот са имали само подбрани хора само в баровете на хотелите, то след идването ѝ хората са се отпуснали да ходят по кръчми и нощни заведения. Съвсем логично е да се появят предприемчиви хора, които да развият бързо тези места. Така на почти всеки ъгъл се появяват кръчми, а множество дискотеки бумтят до малките часове на денонощието. Ликьор, Палмите, Санто, Мулен Руж, Инфи, Ексзит, Папараци, Версай, Сувенир, Бедрум само част от люпилнята от заведения, които за съжаление си станаха убежище на прогнилия слой от хора. 

Със своя облик и реноме беше неизбежно тези заведения да приключат съществуването си. А новите опити да се възродят клубовете като се промени интериор и име също не доведоха до продължителен живот. Така към днешна дата дискотеките (баровете) се броят на пръсти. Това разбира се важи за моя град Пловдив. В София или по-точно в Студентски град модата на дискотеките едва ли ще мине скоро. Същото се отнася и за дискотеките по нашето крайбрежие. 

Личното ми мнение и впечатление прекарани по дискотеки логично не е добро. Една задимена обстановка с люта чалга, пияни или може би надрусани мъже и жени. В допълнение към това слагам "вечно" заетите тоалетни а ако се хване свободна, то върху казанчето си стоят част от "белите релси". В началото си мислих че това е частен случай, но на базата ми от малкото ходене това си беше основния фон на тези места. Искам дебело да подчертая, че не всичко трябва да е под общ знаменател. Все някой е опитал да просъществува по нормален начин, но ме съмнява да е успял. И едно уточнение - това са ми вижданията от поне преди 10-15 години. 

Не виждам скоро как бих се излъгал да стъпя на такива места след като дори и модата не им знам вече. Освен забранените субстанции като райски газ, нискокачествения алкохол чета и за страшни случай (искрено се надявам да са измислица) как в тази блъсканица минават хора със спринцовка и те боцкат като така ти допринасят някоя болест. Мисля да се уповавам на фразата "Да бе мирно седяло, не би чудо видяло"


Снимка: marica.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape