Избори 2023

Избори 2023
Епизод НЕ последен

 Не след дълго от последните парламентарни предсрочни избори дойде момент и за следващите. Това събитие би трябвало да ме радва, защото трябва да взема някой лев като механик на машините, но вече радостта като чувство се заменя с гняв. Гняв към системата, гняв към самите политици и най-вече гняв към българския народ.

 

Повече от 60% предпочетоха да "накажат" политиците като не гласуват и така да прецакат системата. Докато стоят у дома си псувайки всичко българско, те прецакват както себе си, така и своите деца, а дори и внуци. Как за две години не проумяха, че заради това си стоене вкъщи и не гласуване помагат на същите тези горе да си подреждат хората. Честно и на мен ми писна от избори, но като проверявах в неделя дали машините работят коректно, аз си избрах едната секция, попълних декларация и пуснах гласа си. Длъжен съм да го направя за да мога след това с право да търся отговорност от политиците. А вие драги ми милеещи за държавата, които почесвате задниците си без да гласувате си мълчете и живеете в пумията, която ще ви сипят. Доброволно сте си отнели правото да искате обяснение от някого.

Жалко е да гледам така моята родина. Жалко за всичката красота и богатства, които са ни даденост и ние не ги оценяме. Масово сме станали материалисти и мислим за себе си буквално. Често не се интересуваме и от собствените си роднини. Приели сме, че те са ни длъжни с нещо. Често живеем и на техен гръб. Не поемаме отговорност за постъпките си, а това се вижда и с ниската избирателна активност. Живеем и мислим само за днес, защото утре не ни е обещано, че ще го има! Погубваме здравето си системно с алкохол, цигари и наркотици. Войната при нас е по пътищата, там се мислим за безсмъртни, но разбираме, че не е така. Погубваме се като нация, а нашия избор или по-скоро липса на избор на народни представители в парламента е голямо помощно средство за това.

Жалко, много жалко...


Снимка: nenovinite.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape