Силата ни е в промоциите

 

Kaufland

Загубени сме като народ!

 

Ако човек гледа кадри от трагичния инцидент с починалия човек в Кауфланд ще си помисли, че България е във война. Хората буквално се блъскаха за малко по-евтино олио. Заветната цел да вземеш десет бутилки олио с два лева намаление и така да спестиш 20лв. костваше живота на един човек. Човек ще си каже, че с това олио всички ще хукнат към бомбоубежищата. Представете си каква ще е ситуацията в тесните бомбоубежища щом в голям, просторен хранителен магазин почина човек!


Превърнали сме се в авантаджии, гледаме все да прецакаме другите. България нито е във война (все още), нито има празни магазини с липсваща стока. Това не ни пречи да се избиваме за едното олио или пък да обиколим бензиностанциите в целия град за да избегнем опашките и така да изгорим 30лв. бензин, но да налеем 20лв. от "евтиния". Тук е най-правилно да се каже "Прост народ, слаба държава!“. Някой ден ще се пържим в собственото си застояло олио на бавен огън! 

Започнах да се притеснявам, че вече ако пуснат стока с 2лв. по-евтино от нормалната цена ще ме чакат хора въоръжени с ножове и кървясали очи пред щандовете. А държавата!? Държавата си играе умело със собствения си народ. Обяснява му как има спекула с цените, но промяна няма. Според мен се планува следващото "сензационно" поскъпване като например на брашното, солта или захарта. Така бързо ще отмине истерията покрай олиото, хората ще си свикнат с високата цена и ще ходят да се трепят за нови 2лв. намалена стока. 

Междувременно Кауфланд се стресна от съдбата на клетия човек и отмени промоцията на олио подготвена за утре. До там ли трябва да стигаме? Преди време хората умираха пред болниците заради цялата психоза с пЛандемията COVID и заради окаяното състояние на здравната ни система, а сега умират хора на плота в магазините за 2лв.! И за това сме си виновни само ние след като избираме да ни управляват едни и същи кукловоди облечени във власт! Тук изключвам "просто Киро", защото той може да е ново лице, но чете предварително зле написан сценарий от нокой зад кадър.

Иска ми се да не вярвам, че до там е стигнал манталитета на българина. Не искам да гледам тази злоба в хората. Жал ме е за невинните деца, които ще израстнат в условия на не хуманност, простота и като цяло в чалга общество! Извинявам се, но ТОВА НЕ Е МОЯТА БЪЛГАРИЯ!!!

Снимка: bg.wikipedia.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape