Мести избори 2021 "презареждане"

Предсрочни избори
Предсрочни избори

 

Логичното последва, битката за народни избраници е отново на дневен ред. Но дали българинът е готов за това е под въпрос. Опасявам се, че ни е по-важно да отидем на плаж пред това да определим кой да управлява държавата, но това не пречи след това другите да са ни виновни, а реално властта сме им я подарили ние...

 

Щеше да е много смешно това ако не беше така трагично. Чувах отново изтърканите "то няма за кой да се гласува", "всички са едни и същи". Нали разбирате, че с тази нагласа ще ни мине живота, а и не само нашия? Жалко, много жалко, че отново чакаме някой да ни оправи. Избираме си същите мастии с нови дрехи или не гласуваме! 

По този повод, докато чакам пред секцията в едно от селата, където бях техник на машините дочувам следния разговор между две възрастни жени :

- Къде мъкнеш тия торби? 

- Ами ходих да пазаря за децата с ваучерите.

- От къде имаш ти тия ваучери?

- Как от къде, от партията!

Победител в това село беше БСП...


Но да се върна към това, за което следях аз. Бях отново техник на машинното гласуване в моята любима местност Карлово. Този път отговарях за три села покрай града. Дадох своя вот там, защото за мен е задължително всеки да заяви позиция, а не само да мрънкаме на маса като ракиени патриоти! В една от секциите успяха да приключат с машината. Няма да разкривам подробности, но въпреки усилията ми и помощта на колеги по телефона, машината така и не се върна към нормалния си начин на работа (да добавя, там си беше циганска секция).

В другите две села изборния ден е минал спокойно. След случая с дефектиралата машина минах през другите секции и им дадох леки напътствия на какво да обърнат внимание. За тяхно и мое щастие всичко до края на изборния ден мина тихо и безпроблемно. Направих последна обиколка за да окомплектовам машините и да сме готови за организирания транспорт по тяхното прибиране. Е, пак изкарах малшанс, че през нас минаха последни, но нищо. Важното е да сме живи и здрави!


Прочетете още:


Местни избори 2021
Евроизбори 2019

 Снимка: peSho  

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape