Местни избори 2019

Замезихте ли дами и господа?


През изминалата неделя се проведоха поредните избори за кмет, районен кмет и общински съветници. В малко общини като Враца, Монтана, Стара Загора, Бургас, Велико Търново се очертава да имат нов кмет след първи тур. Масово се очертава да се проведе балотаж. Обобщението, което мога да направя е, че на нас българите ни е добре как си живеем. Ако това не бе така, избирателната активност нямаше да е толкова позорно ниска. Изборите в Пловдив ще се запомнят с гигантската манипулация на екзитпола. През цялото време се даваха неверни информации за процентите от изборите.

Нека се върна към резултатите и манипулацията в родния ми град. И тук активността на избирателите беше смешна. Така и не успяха да се събудят пловдивчани. Не им помогна и смяната на часа, което им "даде" един час повече да се наспят и да си изпият кафето! Слушам и чета колко ни бил прост кметът, как бил крал и си строял жилищен комплекс с брат му, достроил си хотел и куп нередности. Дойде време за избори и какво стана? Герберите направиха един плитък номер да заменят кандидата си за кмет с друга поставена муцуна. Определено и на тях явно им замириса от лайната оставени от Тотев. Този ход до голяма степен може би ще им спечели властта сега. След като са "подчинени" циганите и голям брой фирми (барабар със служителите), не виждам как ще позволят да загубят "златна мина" като Пловдив!

Време е да се подготвя за поредното трагично управление в Пловдив. За това трябва да благодаря на всички, които си останаха по домовете и не си направиха труда да отделят 10-20мин. да пуснат вота си. На другите, които смятат, че нямало за кой да гласуват или всички били еднакви. За второто са до накъде прави ама не точно! Вече има и други лица, освен комунистите и техните потомци. Но за да разберете за тях трябва човек да прояви заинтересованост. Не виждам как може човек да се "пъни" да мисли вече. Много от нещата се правят по инерция. Така ще си премине и животът.

Хората си свикнаха с мутренското управление на бат Бойко и това си е. Много си го припознават като бай Тошо. Държи се като него и управлява като него. А народопсихологията тук все още е в "онова време", "хубавото време". Не напразно все още си правим един преход към демокрацията. То пък и една демокрация има в България... Не е за говорене просто.

По страшното е, че тук привикнахме на неща, които хич не са в реда на нещата. Помрънкаме си малко, пием една студена вода и си лягаме. И ако думи като тези подчертаните по-долу се разглеждат като нормални, то политиците са си свършили работа много добре. Докарали са обществото до апатия и са спокойни за бъдещето на родата си до девето коляно!

Купени гласове, фалшифицирани избори? Е какво от това, то всеки си го знае, че го правят! Голяма работа като купуват гласовете ни, аз затова няма да гласувам, няма смисъл просто!

Спирам да разсъждавам на глас, че само се изнервям излишно. Следва балотаж, излезте да гласувате, помислете за бъдещето си, за бъдещето на собствената ви страна и вашите деца (или бъдещи такива). Престанете да се държите като егоисти, генетично не ни е заложено да сме такива, Благодаря!!!


Прочетете още:


България - Това сме ние!

Снимка: monitor.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape