Педиатрите са ви "виновни"

За педиатър се говори или лошо или нищо!


Ако случайно чуете (си спомните) разговор между "млади майки" или сте свидетели на разговор по тема "Педиатрите в България", би ви направило впечатление, че все едно става  въпрос за някой престъпник. За един долен човек, човек който не си разбира какво прави. Възможността да се чуе нещо добро за тях клони към нулата. Поне капчица признание да се показва пред тях пак ще е нещо, но веднага идват приказки от сорта на: "признание за кое, че това им е работата".


Обаче на клетите, измъчени майки блага дума от устата рядко излиза, те са там да мрънкат. Отдава им се възможност и те да "сипят" на някой и гледат да го направят качествено. Същите те, които до вчера са викали "мамо какво ще ядем", а голям процент от тях дори продължават да го казват. Те, които предпочитат безотговорно да бутат сухото мляко пред кърмата, защото нали щяло да им развали фигурата ако бебетата кърмят, а и какво разбират, те са бебета! Те, които тъпчат децата си с "отровите" от магазините още, когато децата им едвам са проходили. Снаксове, шоколади, газирани напитки, плодови млека е важно да присъстват в бебешкото меню. Но после децата им били хиперактивни, не искали да заспиват, постоянно били болни и "тъпите педиатри" веднага изписвали антибиотици. Все пак майките са изчели целия интернет и "знаят" какво му има на детето (д-р Гугъл никога не греши)!

Специално за всички вас "мили" мами (БГ МАМИ) ви поднасям един много точен израз, замислете се!


Когато човек не може да каже нищо добро за себе си, а му се иска, той започва да говори лошо за другите!


Михаил Литвак


Педиатрите са борци за едно по-здраво младо поколение


Колкото и да не ви се вярва това е точно така. Растем в свят, в който няма как да оцелеем само с "бабини отвари". Самата земеделска продукция вече няма как да се получи ако е чисто натурална. Борбата на хората да оцелеят ще става все по-зловеща поради куп причини и хората, които се борят за здравето на децата са точно те, педиатрите! Ако ние вече като възрастни се нагаждаме към цялата отрова, която ядем и дишаме, то на децата им е много трудно. Затова трябва да сме благодарни на педиатрите и да не подценяваме техните качества. Да и при тях има некадърни, но къде ли няма. Престанете да сте черногледи. Според мен нивото на лекарите в България никак не е ниско. Много модерно стана да сравняваме нещата с чужбина. Заложено ни е явно да гледаме хубавото навън и да намираме лошото тук.

Педиатрите (лекарите като цяло) в повечето случай работят в една лоша среда. Често нямат нужната апаратура или ако я имат е остаряла с времето. Но все пак те дават всичко от себе си за да лекуват своите пациенти, защото това за тях не е работа, то е призвание! Поздравете ги, пожелайте им лека смяна. Всеки човек има нужда да чуе поне едно скромно "благодаря", "справихте се отлично" или там каквото ви излезе от сърце. Престанете да тръшкате вратите, когато си тръгвате ядосани на самите себе си!



Прочетете още:


Лекарската гилдия


Снимка: pixabay.com

4 коментара:

  1. Е, аз ще кажа няколко добри думи за педиатрите. Защото знам, че тази е една от най-трудните специалности-детето не може да опише както възрастния какво усеща и чувства, а педиатърът сам се "досеща", нали е на "ти" с диагностиката. А през достатъчния ми житейски опит много пъти съм викала педиатър вкъщи. И съм сигурна, че майките са отговорни за здравето на децата си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много точен коментар. Подкрепям го напълно!

      Изтриване
  2. Някои "мами" не само педиатрите не харесват, а цялата медицина. Причината е от една страна в липсата на адекватно домашно възпитание, а от друга, в нежеланието и неумението на същите тези "мами" да учат. Примерно отказват да ваксинират децата си. Даже вместо на лекар, ходят да си "лекуват" болестите във форума на бг-мама. Готови са да тъпчат с лекарства , изписани "От форума" и себе си, и децата си. Не им е лесно на педиатрите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Още един страхотен коментар, благодаря! До голяма степен бях вдъхновен да напиша статията точно от този форум. Там просто се пишат "невероятни" неща.

      Стават майки и изведнъж започват да разбират и знаят всичко. И когато лекарите трябва да им оправят бакиите се оказва, че за всичко са "виновни" именно те (лекарите).

      Изтриване


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape