"Важно" съобщение

 

Здравейте читатели!


За мое огромно съжаление трябва да ви кажа, че блога ще спре своето развитие и най-вероятно ще бъде спрян. Причините за това мое действие може да ги разберете, ако прочетете цялата статия! Благодаря, че проявявахте интерес към блога и отделяхте време да го четете!





За цялата статия, моля натиснете:



Честит 1 Април!


Истината е, че това е само шега свързана с днешния ден. Наистина напоследък нямам никакво време да развия темите си тук, но тях ги има и чакат своя миг да бъдат споделени. Извинявам се за забавянето, но просто се налага понякога да загърбя писането за да посвърша и някои други неща покрай моя живот.

***А сега няколко думи и за 1 Април, който е спечелил прозвището си като ден на шегата.

Интересен факт за този ден е, че 1 април 1916 г. е известен като изчезналият ден в нашата държава. Със закон е прието след 31 март 1916г. да следва 14 април 1916г. Причината е приемането на Грегорианския календар. България е съюзник на Германия и това изисква унификация на календара. Този ден в България е свързан с различни суеверия, като например това, че за да имате късмет през цялата година, трябва да излъжете поне веднъж и вас да ви излъже някой до обед.

Други интересни факти лесно могат да се намерят в интернет пространството така, че като за финал: "Честит" празника на родните политици и телефонните измамници! И да ги подсетя, че те могат да се "шегуват" с нас хората, но всичко се връща все някога!

Снимка: pixabay.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape