Dolce ми е густо

Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto Infinissima

На шега с нова машина

 

Кафемашините "Dolce Gusto" на "Nescafe" са дълго отричани от мен като метод за направата на кафе тип еспресо. Първата ми главоблъсканица беше цената за чаша кафе, която всеки може лесно да пресметне. Втората причина е моето съмнение за качеството на кафето вътре. И трета, това все пак са Nestle (компания с голямо влияние и не до там ясно качество). Верен приятел при кафето ми е една стара, но златна кафемашина Delongi. До ден днешен не ни е предала в нито едно кафе. И при мен обаче дойде този момент, който всеки го знае, но не го спазва "никога не казвай никога"! След поредната почивка на море през лятото (а там пиехме всеки ден кафе от капсули), в мен се породи едно любопитство какво е да имам подобна машина...


След започването на новата позиция на работа, за мен вече стана невъзможно купуването на хубаво кафе (има само вендинг машини). Ако до сега успявах да го пренасям с 15 минути пеш, то сега имах плюс още 30 минути с влак. Затова се задоволявах с някви подобия на кафе от споменатите машини. В един момент се замислих как всеки ден давам по 0,60лв. за чаша "кафе" от улицата. Излиза, че за 15 дни давам 9лв. колкото е и що годе една кутия с 16 капсули (а на промоция се намират и по 6-7лв.). И какво излиза накрая, то не било много скъпо удоволствие, колкото беше ми се запечатало в акъла до сега.

Точно по същото време ефекта от рекламата си каза думата. В Техномаркет рекламираха Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto Infinissima.с подарък две кутии капсули. Шушнах на жената за офертата, а тя като заклета кафеманка не ѝ трябваше много да мисли. Беше ни тръгнало тия седмици на харчлък и стигнахме до решение да вложим и тук малко пари за глезене. Къде облечени, къде по чехли, хукнахме да вземем машината. Най-близкото място беше в мола и за радост я имаха налична. Точно си помислих как веднага ще се пробва и бам, нямало в момента капсулите, които са като подарък. Увериха ни, че чакат доставка и ще ни се обадят като дойдат. Съгласихме се, взехме кафемашината и заедно с нея веднага на "-2 ниво" в мола, където има хранителен магазин. Нямаше как да изпуснем пробата с капсули, то мерак ли е, чудо ли е... 

Още със стъпването у нас, метнах чехлите в различна посока и започнах да сглобявам новата покупка. След около 10мин. вече си беше инсталирана на мястото, готова за употреба. Като сефте си избрахме от магазина кутия с капсули Cortado Espresso Macchiato. По-мързеливо кафе не бях правил. Слагаш вода, поставяш капсулата и натискаш бутона. Без мерене, без натъпкване. След около 30сек. кухнята ухаеше на кафе. След първата глъдка останах приятно изненадан от качеството на кафето. Кафето от капсулата, съчетано с топлото мляко оставя в устата един блажен послевкус, който те завладява. 

Нека спра до тук, защото те първа ще разучаваме вкуса на всяка една кутия. А и да не вземе да се приеме написаното като реклама. Това е мое лично мнение за тези капсули и не ангажирам никого с него. Желая на всички успешен и усмихнат ден! 

 

Снимка: Личен архив

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape