България се събуди

Протести в България

Капчицата, която преля чашата


На всички ни е ясно, че покрай пандемията сме с доста разклатена психика. За добро или лошо за черен сценарии на развитието на тази зараза се наслушахме и по телевизията. Радиоводещите не останаха по-назад и си запълваха програмата също с COVID-19. Тази страхова психоза е до някъде оправдана, защото като народ сме си големи овце и не приемаме дадени указания. Но това продължи твърде дълго и на всички започна да им писва. А политиците умело спомогнаха за зараждащия протест срещу тях!

Логичното се случи, когато председателят на партия "Да, България" Христо Иванов не бе допуснат до един общински плаж (Росенец), ловко присвоен от Ахмед Доган и пазен от НСО. Там той си е изградил една китна резиденция, която сложи началото на настоящите протести.

Протест по време на пандемия. Колкото е силно, толкова е и страшно. Успяха управляващите да ни вкарат в така наречения масов имунитет. И няма как да е друго яче след такова струпване по улиците. Лично аз очаквам да се увеличат драстично болните, а ако това не се случи просто няма да имам никакво логично обяснение. А ето, че имат и хубава страна социалните мрежи. Този път те спомогнаха за организирането на протест, който в последствие си стана национален протест срещу бездарното управление на държавата. Сега ще се наслушаме отново на познатите неща, как протестът бил политизиран, как Бойко тиквата мислил за народа и няма да подаде оставка, защото щяла да се "счупи" държавата. Не пропусна да се похвали, че сме били влезли в ERM II (чакалнята на еврозоната) и с това дестабилизиране на държавата са щели да ни гледат с лоши очи и т.н.

Веднага щом се разбра за този протест, герберчетата стреснати си впрегнаха избирателите по автобуси за да се включат в митинг за подкрепа на правителството. Хората бяха стоварени като едно добре опитомено стадо в близост до протестиращите и по команда възвисяваха своя вожд тиквоч! Футболните агитки бяха набедени, че вкарвали провокатори сред хората и така заради тях се стигало до сблъсъци с полицията. А питам, кой ще потърси отговорност на господата мутри полицайчета, които въоръжени нападнаха няколко младежи и ги смляха от бой? Да не забравя и медиите. Те свършиха успешно работата си. След първия ден на протестите, те удобно спряха да показват какво се случва в столицата, а също така и по районите градове. Да се намери информация за актуалната обстановка е доста трудна задача. За щастие и тук има изключения. Нарочената за чалга телевизия 7/8TV ни дава достъп до събитията в реално време за сега!

Този път изглежда, че хората са добре "събудени". За жалост това се случи по принуда. Подтикнати от мършите облечени във власт. Бих се радвал много ако този протест запали и желанието за гласуване на българина, а не да хукне пак по почивки точно по време на избори или да си каже неща от сорта на: няма смисъл да гласувам, те всички са еднакви, няма за кой да се гласува. Ако това стане след като падне правителството (и да, то ще падне), то промяна няма да има! Ще си се качат пак същите на власт и кервана ще продължи да си върви. Ще постигнем ефект както при задръстен компютър след рестартиране. В началото ще върви добре, но много скоро ще започне да трупа грешки и да блокира.


Прочетете още:


Местни избори 2019
Евроизбори 2019
Създадено с любов за Бойко тиквата
"Полицейщина"
България - Това сме ние!

Снимка: mediapool.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape