КифлЪ


  Не и не, блогът ми не е станал кулинарен! Тук не става дума за така вкусните закуски, които се продаваха преди 10-15 години. Темата е за жените през последните години и как те вървят към морален разпад. А тестената закуска претърпява индустриален разпад, но това е друга тема. Както се казва "нещата не са такива каквито бяха".
Целите и самите ценности на младото поколение коренно се е променило. Ролята на кифла може да се определи като средство от жената за да се сдобие с класа в обществото, отрупана с пари и власт.




Липса на себеоценка и неосъзнатата саможертва на кифлите


  Себеоценката има ключов момент в живота на кифлата. Тя влияе върху приоритетите, стила и успеваемостта в житейския път. Точно тук е и моментът, в който едно нормално момиче се "трансформира" в кифла. Решава да загърби почти изцяло идентичността си като изтрие с гумичка и малкото морал и скрупули останали в съзнанието ѝ. Извършва саможертва с ясната цел, че така ще тъне в лукс и спокоен живот. Оставя се в ръцете на своите богати "дресьори". Нейната работа е просто да бъде хубава (с почти задължителен тунинг) и да изпълнява прищявките на мъжа до себе си. Прищявки, които за нормален човек биха били унижение, но не и за кифлата. Тя ще получи за награда някое бижу, телефон, а защо не и джип?! Ще получи и кредитна карта за личните си нужди в моловете. Така докато пазарува лъскавите "парцалки" ще може да си направи едно селфи в съблекалните с наперени джуки тип "маймунско дупе". И тези неща се повтарят до тогава, когато мисълта за саможертва изчезне. Саможертвата се превръща във функция. Жената спира да цени свободата. Тя не я търси и не я иска. Става функция на мъжа си!

Прозрението


  След многобройните купони и "бизнес" срещи на своя "чичко паричко", в някое малко и много добре скрито ъгълче в мозъка на кифлата се открива една тъжна истина. Цялата тази показност и добро положение е до време. Времето, когато тя е все още млада и желана от мъжа си. Кифличката започва да си спомня за моменти, когато "спонсорът" ѝ обръща доста внимание на други кандидатки, които искат да седнат на трона му. Заслепена от лъскавите бижута и някое опиатно вещество, тя е оставила пространство да бъде заместена от друга търсачка на съкровища. Нужни са незабавни действия и търсене на друг "дълготраен актив". Вариантите са два. Или незабавно да опита да забременее от своята изгода или да се преориентира към друг. Не и пречи това да е негов брат или най-добър приятел, условието е да има достатъчно капитал за да бъде тя "поддържана". Като най-често става комбинация от двете.

  Ако обаче кифлата се окаже с талант и е достатъчно изобретателна, тя успява не само да роди наследник на мъжа си, но и да продължи с този охолен живот. Стига мъжът до нея да има късмет за по-продължителен живот. Ако ли не ще се превърне в "опечалена" вдовица, търсеща опора от друг "спонсор" за да не ѝ се стопи наследството. Така тя дава фалшиво положение и грешен морал на детето/децата си.


 

Снимка: zakovi.me

2 коментара:

  1. Такива кифли са доста неуспяли в личен план. Обикновено парите се дават в началото, колкото кифлата да задлъжнее и да бъде "хваната", а после внезапно кранчето на парите спира да тече и богатството става само привидно, а тормозът заема цялото съжителство със спонсора.

    Спонсорите на кифлите скоро започват да ги третират като вещи или като бели робини. Децата, които раждат, често са третирани по същия начин, защото спонсорът не е сигурен дали са изобщо негови.

    Накрая кифлите или са изхвърлени като парцали, за да бъдат заменени с някоя по-млада кифла, или на кифлите много им се ще да си тръгнат, но установяват, че спонсорът е на друго мнение и не желае да се раздели с притежанието си, което е свикнал да тормози, бие и унижава. Напоследък в пресата се посочват и версии на показни разстрели на кифли от спонсорите им и прочие неприятни събития.

    Моето мнение е, че за жените не е добра идея да са кифли, ако и в началото да им изглежда като прекрасно.

    +1 от мен за хубавия материал!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви за коментара! Съгласен съм с написаното. Жените днес устремно вървят към лесния живот, но не осъзнават в каква голяма грешка изпадат. Сещам се за една "чалга певачка" с име Мария. Колко се жалва само от бившия си мъж. Как останала без пари живеела като продава скъпите ѝ подаръци. Но докато тънеше в лукс нищо не се чуваше за нея и пак добре, че е жива. Други както споменахте са нямали този късмет.

      Изтриване


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape