Веган

Що за същество е?


  Това се питам и се замислям, от къде идва цялата тази агресия към останалите хора, които са различни от тях или не са съгласни с техните виждания?
  Според мен всеки е свободен от към това как и с какво да се храни. Не съм видял пропаганда от това да се консумира само месо примерно.

     Просто това си е естествен начин на живот от много векове. Въпросните вегани да се замислят дали са приемали кърма или дали техните родители, баби и дядовци са яли месо?

  Мога да им дам един бърз и лесен отговор. Добитъкът преди години не е бил толкова добре контролиран както сега. Нямало го е модерното разбиране на думата град, който е пълен с молове, биомагазинчета и прочие. Разни фалшиви организации и псевдо природозащитници още не са се били родили. Животните са пасли свободно каквото видят по пътя си. Яли са къде що има боровинки, цвекло, спанак, коприва, билки, плодове и други вегетариански деликатеси. Общо взето животните не са оставяли голям избор на хората да се хранят с друго освен месо. Няма как това да се изкорени от естествените навици за оцеляване на човек драги ми веганчета!

  В някакъв момент от живота на веганите явно се е случило нещо и е обърнало тяхното възприятие за храната, за което никой не ги съди. Защо тогава те са тръгнали да съдят? Може би поради липса на витамин B12, A и D, калций и цинк, които ги има в месото, яйцата, рибата, млякото и тази липса при тях води до психически проблеми. В същото време веганите са принудени да си ги добавят с хапчета за да имат нормален живот. Или защото просто са развили комплекс за малоценност, защото никой не им обръща внимание. В тях това води до ярост към всички дори и към вегетарианците. Може би и за това правят опити да създават конфликти с разни паради и демонстрации по уличите...
  Хората са станали много злобни щом и за такива неща създават пререкания. Има много по-важни неща и опасности, които са надвиснали над нас. Не сме далеч от самоунищожение с тези световни конфликти и тази фанатична религия, която е плъзнала пипала почти из цялата планета.  

  Трябва да сме толерантни към околните и да не търсим винаги негативното. Да се научим на компромиси и да разберем, че не сме безгрешни. Дали сме вегани, вегетарианци или месояди си е право на собствен избор.


Снимка: pikabu.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар


All rights reserved © 2023 Ежедневието днес | Powered by peSho
Използването на материали от сайта без изрично разрешение на автора е забранено!
Protected by Copyscape